240

Petr Lev

Senior konzultant, Agilní kouč

Symphera

Petr Lev je dlouholetým konzultantem společnosti Symphera a celou svoji profesní kariéru věnuje projektovému řízení a agilitě. V poslední době především školí frameworky Scrum a SAFe, koučuje a mentoruje agilní týmy a konzultuje v oblasti agilního produktového managementu. Ve všem, co Petr školí a konzultuje, čerpá z reálné praxe v rolích Scrum mastera, Release Train Engineera, SAFe Program Consultanta, agilního kouče či projektového manažera. Petr je také spoluzakladatelem Agile Race a zakladatelem a čestným předsedou Studentského klubu projektového řízení.

Anotace

Waterfall nebo Agile? Proč všude vidíme hřebíky, když máme v ruce kladivo?

Agilita je vše, co se mi líbí. Pozor na hlášky typu „Projekt je rigidní zlo“ nebo „Agile je Scrum, SAFe či Spotify“. Také raději jezdím vlakem, ale to ještě neznamená, že občas není lepší a efektivnější použít autobus. Lidé bohužel vždy inklinovali k černobílému vidění světa, jsi pro, a nebo proti! Proto už více než 2 desetiletí můžeme sledovat boj Agile vs Waterfall. Přitom proti sobě stavíme přístupy, které se absolutně nevylučují, ba naopak, doplňují se. Na trhu dnes existují dva extrémy – za prvé: agile vs waterfall a za druhé: my to nerozlišujeme. Ani jedno ale není dobře. Je potřeba umět vhodně kombinovat oba přístupy v jednom systému. Stejně jako můžete postavit společné nádraží pro vlaky a autobusy, tak pracujte s tím, že každý se hodí trošku jinam a školení pro řidiče autobusů musí vypadat jinak než školení pro strojvedoucího.

V přednášce vám seniorní konzultant ze Symphery Petr Lev vysvětlí, kde použít projekty, proč se agilita nejvíce hodí na Produktový vývoj, jakým způsobem rozhodovat o investicích na úrovni top managementu. Spoluřečník Peter Kukura nasdílí, jak se v praxi staví k situaci, kdy se firma rozhodne pro transformaci a jak pracovat s výše popsanými tématy. Své myšlenky podpoří svojí bohatou praxí, nejen z role Group Head of Transformation v CETINu. Společně s Petrem a účastníky konference se pak zamyslí nad otázkami jako např.: Můžete z Projektových manažerů udělat dobré scrum mastery? Je big bang nejlepší způsob, jak dosáhnout agility? Co firmy očekávají od lidí vs. jaká očekávaní mají zaměstnanci?

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.