240

Jan Žák

Projektový manažer a lektor

TSB, a.s.; ESF MU

Jan Žák je projektovým manažerem Brno ID. Jedná se o komplexní systém pro elektronické poskytování městských služeb. Honza přišel s původním nápadem a od úplného začátku v roce 2016 projekt i vývoj řídí, včetně koordinace organizačních, právních, obchodních i procesních aspektů. V rámci vystoupení na konferenci ukáže, jak využívá prvků agility ve veřejné správě, zmíní problematická místa a podělí se o způsoby řešení.

Své zkušenosti sdílí aktuálně i v zahraničí jako člen systémového integrátora pro obdobný systém. Honza působí také jako lektor na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity, kde vytvořil a řídil projekt Meziuniverzitní studentské soutěže a další. Jeho silnou stránkou je zejména schopnost propojovat svět IT, veřejné správy, soukromé sféry, řízení projektů a díky právnímu i ekonomickému vzdělání i dalších aspektů projektů.

Anotace

Brno iD – i ve veřejném sektoru to jde levně, rychle, agilně

„Birds of Feathers sit together“ aneb společně na stejné vlně…

Lidé s podobnými zájmy a cíli často nacházejí společný jazyk a vzájemně se inspirují. Britský idiom „Birds of Feathers“ jsme na 15. ročníku konference Project, Agile & Leadership převedli do praxe a rozvinuli do čtyř tematických okruhů: Projektové řízení, Agilita, Transformace a C-level řízení. Tato platforma má za cíl podpořit zamyšlení a společnou diskusi nad konkrétními tématy a problémy a samozřejmě společný networking. Pojďme společně hledat nové pohledy, sdílet své dosavadní zkušenosti a vytvořit prostor pro výměnu nápadů. Zveme vás k diskusi a networkingu a těšíme se, že poletíme společně vstříc novým možnostem.

BoF Projektové řízení – případová studie a diskuze zaměřená na osoby zabývající se řízením projektů, pracující na projektech. BoF facilituje Milan Tomeš.

Anotace:

Brno iD je komplexní řešení pro poskytování služeb města Magistrátu města Brna a široké palety služeb městských společností i organizací. Aktuálně má tento systém přes 450 tisíc uživatelů a lze říci, že v rámci města má cca každý druhý brňák svůj ověřený Brno iD účet.

Budeme se bavit o tom, jak vypadal počátek a rozjezd projektu a jak to ovlivnilo jeho další směřování. Poté probereme, jak se podařilo dojít k tomu, že následný rozvoj běží plně agilním způsobem, i když jde o veřejnou správu. Podíváme se i na to, jak funguje řízení a komunikace ohledně rozvoje, k jakým změnám v nastavení projektu postupně muselo dojít a jaké se objevily problémy. Na závěr bude prostor pro diskuzi, co by šlo využít jako inspiraci pro jiné obdobné projekty.

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.