240

Roman Šmiřák

Spoluzakladatel Rainfellows

Rainfellows

Před 20 lety jsem začal svou kariéru v IT jako Java developer a později jako Project Manager. Díky úspěšným globálním dodávkám jsme v roce 2006 založili náš tým Agilních koučů, abychom předávali úspěšné (Agilní) praktiky dalším týmům. V roce 2010 – 2013 jsem byl součástí Scandinavian IT Clusteru, kde si lidé z různých společností a akademici vyměňovali zkušenosti, jak škálovat Agile v korporacích.

V roce 2013 jsme založili vlastní poradenskou společnost zaměřenou již nejen na IT. Později jsme spoluzakládali nebo investovali do start-upů. Také jsme spoluzaložili několik produktů na platformě Red Button, jako například Red Button EDU, kde moderuji pořad Agile Talks.

Anotace

Jak odstranit překážky ve spolupráci napříč odděleními aneb jak ukázat základy DevOps a E2E cross-functional teamů jednoduše a polopatě

Proč se dvě oddělení, která by měla spolupracovat, do nekonečna dohadují, čí je co chyba nebo jim to prostě nějak drhne? Japonský výraz Poka Yoke z Lean Developmentu ve volném překladu znamená: není to chyba člověka, ale systému. Co to znamená v praxi? Třeba to, že když v organizaci nastavíme konfliktní cíle, které nepodporují spolupráci, dostaneme konflikty mezi lidmi a týmy.

Tento princip si ukážeme na hravé simulaci, ve které budete součástí jednoho z týmů – vývoje a provozu. A tak jako v praxi, i v naší simulaci bude spolupráce mezi těmito týmy váznout. Co pomůže ke zlepšení? Někdy to nebývá až tak složité. Přijďte se inspirovat na náš zábavný workshop.

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.