240

Jan Krchňák

Transformation leader

RainFellows

Velký usměvavý chlupáč, který šíří pozitivitu, vášeň pro Agile a srozumitelnost procesů mezi těmi, kteří to potřebují – většinou ve firmách, které se potýkají s výzvami transformací, neřešitelnými problémy a příliš komplikovanými procesy. To je moje každodenní zábava a zjevně i životní talent.

Kromě práce na procesech mě baví vést vzdělávací simulace a hry – pro šíření znalostí i zábavu samotnou.

Mimo to často sloužím jako zdroj inspirace pro lídry. Jako mentor nebo partner pro brainstorming na různá témata od nastavení procesů a organizací na jedné straně až po recepty na pečení a anarchokapitalismus na straně druhé.

Ve všech těchto oblastech pracuji se svými úžasnými kolegy z RainFellows – znáte to, „nikdy neplav sám“.

Anotace

Jak odstranit překážky ve spolupráci napříč odděleními aneb jak ukázat základy DevOps a E2E cross-functional teamů jednoduše a polopatě

Proč se dvě oddělení, která by měla spolupracovat, do nekonečna dohadují, čí je co chyba nebo jim to prostě nějak drhne? Japonský výraz Poka Yoke z Lean Developmentu ve volném překladu znamená: není to chyba člověka, ale systému. Co to znamená v praxi? Třeba to, že když v organizaci nastavíme konfliktní cíle, které nepodporují spolupráci, dostaneme konflikty mezi lidmi a týmy.

Tento princip si ukážeme na hravé simulaci, ve které budete součástí jednoho z týmů – vývoje a provozu. A tak jako v praxi, i v naší simulaci bude spolupráce mezi těmito týmy váznout. Co pomůže ke zlepšení? Někdy to nebývá až tak složité. Přijďte se inspirovat na náš zábavný workshop.

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.