240

Petr Lev

Senior Konzultant, Agile kouč

Symphera

Petr je dlouholetý konzultant společnosti Symphera a svou celou profesní kariéru věnuje projektovému řízení a agilitě. V poslední době především školí frameworky Scrum a SAFe, koučuje a mentoruje agilní týmy či vlaky a triby a konzultuje v oblasti agilního produktového managementu. Ve všem, co Petr školí a konzultuje, čerpá z reálné praxe v rolích Scrum mastera, Release Train Engineera, SAFe Program Consultant, agilního kouče či projektového manažera. Petr je také spoluzakladatelem Agile Race a zakladatelem a čestným předsedou Studentského klubu projektového řízení.

240

Petr Martinásek

Business consultant

Rainfellows

Petr Martinásek se zabývá agilitou, řízením projektů, Leadershipem a procesy přes 10 let. Vyznačuje se obrovskou dávkou nadšení a pozitivního myšlení, které je extrémně nakažlivé. I proto se zaměřuje na motivaci a vedení lidí. Miluje výzvy a setkávání s novými lidmi. Neustále přichází s inovativními řešeními, které týmy a firmy posouvají na další level.

Poslední dobou se Petr zaměřuje na uplatňování agilních myšlenek a principů v ne IT světe ale ve výrobním prostředí. 

240

Petr Novotný

Zakladatel Agile academy

Agile academy

Agilní kouč, který se podílel na agilní transformaci ING v Nizozemí, působil jako lead coach na transformaci pojišťovny OHRA, spolupracoval s Arie van Bennekumem (spoluautor Agilního manifesta), vytvořil a vedl komunitu agilních koučů v České spořitelně a nyní pomáhá s agilní transformací společností T-Mobile a Slovak Telekom. Agilitu nevidí jako něco dogmatického, ale jako způsob, jak být flexibilnější na trhu a jak mít spokojenější a tím pádem efektivnější zaměstnance. V lednu 2020 založil společnost Agile academy specializující se na vzdělávání v oblasti agility.

240

Radovan Vladík

Konzultant

RainFellows

Přes 10 let se baví budováním týmů od příspěvkových organizací až po korporátní sféru.Prošel 5-ti letým psychoterapeutickým výcvikem a jeho vášní je krom agility budování firemní kultury partnerství a spolupráce. Má dar silné empatie a autenticity, kterým pomáhá lidem odhodit obranné štíty a odemknout skrytý potenciál. Nejraději pracuje ve skupinových workshopech, kde díky dovednosti číst mezi řádky a práci s psychodynamikou skupiny dokáže rozkrývat témata  atakující základní postoje, hodnoty a přesvědčení. 

240

Roman Šmiřák

Spoluzakladatel Rainfellows

Rainfellows

Před 20 lety jsem začal svou kariéru v IT jako Java developer a později jako Project Manager. Díky úspěšným globálním dodávkám jsme v roce 2006 založili náš tým Agilních koučů, abychom předávali úspěšné (Agilní) praktiky dalším týmům. V roce 2010 – 2013 jsem se byl součástí Scandinavian IT Clusteru, kde si lidé z různých společností a akademici vyměňovali zkušenosti, jak škálovat Agile v korporacích. V roce 2013 jsme založili vlastní poradenskou společnost zaměřenou již nejen na IT. Později jsme spoluzakládali nebo investovali do start-upů. Také jsme spoluzaložili několik produktů na platformě Red Button, jako například Red Button EDU kde moderuji pořad Agile Talks.

 

Anotace

Projektový Manažer vs Agilní Coach: Může být z manažera dobrý kouč?

S tím, jak se firmy Agilizují a nejsou to ostrůvky v IT, které jedou podle prapodivné metodiky SCRUM, roste hromadná poptávka po Agilních koučích a Scrum Masterech. Kulturní aspekt Agilních metod spočívá v samořízení týmů. Místo centrální koordinační role PM je tu rozdělená odpovědnost mezi PO, tým a AC/SM. Co s projekťáky, kteří byli často ve firmách stěžejní rolí? Je vhodné posunout PM do role AC/SM? Je tam možné najít typologickou a mindsetovou shodu?

Tento “workshop” bychom netradičně koncipovali jako diskusi “kruh v kruhu.” Do vnitřního kruhu pozveme zkušené lidi z praxe, kteří mají k tématu co říct a nasdílet. Zároveň necháme volné židličky pro někoho z “vnějšího kruhu”, kdo chce položit dotaz nebo se zapojit do diskuse přímo ve vnitřním kruhu. Anebo může jen poslouchat.

Pokud vás toto téma zajímá, přijměte, prosím, pozvání do naší diskuse. 

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.