240

Roman Stupka

CEO a partner

Scaleup Impact s.r.o.

Roman Stupka – business kouč a mentor, spoluzakladatel firmy Scaleup Impact s.r.o., první licencovaný scalingup kouč v České republice a Slovensku. Expert na procesy podporující růst a rozvoj firem. I Díky svým zkušenostem z budovaní a transformace středních i velkých firem (Bristol – Myers Squibb, Česká pojišťovna, Český Telekom, Ericsson CZ + SK) i krizového řízení (WIndow Holding, ETA, Grapo Technology) zajišťuje efektivní podporu klientů z různých odvětví při nastavování procesu vedoucích k efektivní realizaci jejich strategií.

Patří mezi zakládající členy sítě Red Button zaměřené na zlepšování prostředí ve firmách jako nástroj rozvoje Česka a Slovenska. Je dlouholetým členem mezinárodní neziskové organizace Young Pezident Organization zaměřené na růst a rozvoj lídršipu.

Anotace

Transformace v různých podobách a rolích

Na mamutích projektech v historicky dominantních firmách jsem udělal zkušenost, že velká firma umírá pomalu a mívá více šancí na transformaci, o to těžší je udělat trvalou změnu do požadovaného tvaru. Ve firmách zralých na konkurs jsem zase  poznal, že do problémů se dostanete relativně snadno a cesta z nich je těžší – je k tomu méně času a méně zdrojů.

Lídři (profesionálové) mají většinou svoje nástroje a způsoby, lídři (amatéři) amatéři fungují metodou „pokus a omyl“. Principy úspěšné transformace či změny jsou ale stále stejné: jasná vize, získání klíčových stakeholderů, důslednost a disciplína při realizaci plánů a komunikace raději více než méně. Proces změny/transformace se skládá ze série kroků ve správném pořadí.

Mojí kuchařkou je kniha Verneho Harnishe Scaling up aneb Proč to jen pár firem zvládne …a ty ostatní ne. Představuje ucelenou metodologii, která pomáhá pochopit a definovat souvislosti a kroky pro praktickou realizaci změny.

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.