240

Martin Klusoň

Managing Director in Symphera, Honorary President of KPM

Symphera

Martin pomáhá klientům na významných projektech, s agilními transformacemi, nastavením PMO a mnoha dalšími aktivitami. Je znám pro svou otevřenost, upřímnost a férovost. Klienti oceňují nejen jeho zkušenosti, ale zejména schopnost jednoduše vysvětlit odborná a těžká témata.

Martine, prosím, zkuste se nám představit. Kdo jsi, co Tě charakterizuje a jaké jsou Tvé životní cíle?

Jsem komplexní ve svých rolích, protože z pohledu profesního jsem, dovoluji si tvrdit, zkušený projektový manažer, konsultant a školitel. Kromě projektového řízení se čím dál tím více zabývám strategickými pojmy, jako jsou transformace, leadership a poradenství managementu organizací. Mým cílem je tedy zejména rozvoj, a to jak své vlastní firmy, tak i těch ostatních.

Má passion se prolíná třemi oblastmi. Hledání a získávání nových znalostí, zkoušení těchto věcí v praxi a budování dovedností nejenom těch vlastních, ale i dovedností ostatních v mém okolí. Nejvíce mě baví tyto zkušenosti předávat. Všechny tři oblasti jsou nesmírně důležité, ale tou nejtěžší je si svou práci opravdu odpracovat a tím ten fortel vybudovat.

Téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“.  Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit?

Přednáška, na kterou se můžete těšit, spojuje mé tři oblíbené oblasti – projekty (resp. programy), agilitu a leadership. A jednou z technických neboli hardových, tak i z filozofických neboli softových věcí je vize. Vize je o tom, že se potřebujeme podívat na konec, kam chceme dojít. Prakticky je potřeba se na projektech nebo v agilitě shodnout na výsledném cíli.  Od něj odvíjíme ostatní kroky projektového managementu a prudce tak zvyšujeme šanci na spokojenost zákazníka.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je ve svém oboru Experienced Professional anebo že pracuje s fortelem?

Tento člověk má knowledge, rozumí tomu, co dělá. Má zkušenost a současně musí mít prokazatelné skills. A pokud je k tomu umí i předat, tak to už je jen ta pomyslná třešnička na dortu.

Anotace

VISION – the source of direction, energy and unity

Close your eyes, move to near future and look around. What do you see? Did you feel the boost of energy? Good! So, open your eyes and share your vision to get others on board and energized.

Finding and Sharing a VISION is a crucial part of Program, Agile and Leadership. Let me show you why. And let me add some tips and tricks.

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.