240

Ondřej Klamt

CTO

Rohlik.cz

Ondřej řídí online supermarket Rohlik.cz z pohledu IT, kde řeší nejen dostupnost pro náročné zákazníky, ale především zajištění hladkého chodu interních systémů, jako jsou sklad a logistika. Zajímavost, která nás o Ondrovi překvapila? Třeba to, že učil na střední škole.

Ondro, můžete nám popsat Vaši profesní roli, tedy kdo vlastně jste?

Jsem CTO Rohlik.cz. V Rohlíku stavíme západoevropský model společnosti, která se chystá dobýt Evropu. Já osobně primárně buduji IT oddělení a propojuji IT s businessem (například i formou agilního přístupu) a to celé „in scale“ (v Rohlíku jsem od začátku roku 2016, kdy IT mělo 10 členů, nyní míříme na 130). 

Letošní téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“. Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit a účastníkům předat?

Fails&tips během agilní transformace.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je v nějakém svém oboru Experienced Professional a že pracuje s fortelem? 

Taková osoba má zkrátka přehled. Nejvíce se to pozná při dělání rozhodnutí a při nastavování strategie. Člověk s fortelem tyto činnosti řeší povětšinou svojí zkušeností a intuicí.

Anotace

Fails&tips Agilní transformace v Rohlik.cz

Na začátku byl Rohlik.cz defacto Agilní firma – zakladatel Tomáš byl Product Owner s jasnou vizí, semknutý tým byl motivovaný realizovat jeho vizi. Jak Rohlík rostl, potřebovali jsme organizovat vnitřní chaos a punkový styl do efektivního systému. Zvolili jsme cestu projektové organizace řízené PMO. Po půlroce jsme ale zjistili, že nás tento způsob zpomalil a paralyzoval v byrokratické pasti. Zvolili jsme Agilitu jako optimum mezi punkem a rigiditou klasického PM. V této přednášce chceme otevřeně sdílet “faily” a tipy naší Agilní transformace.

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.