240

Josef Šedivý

Agile transformation leader

ČSOB

Agilní transformace přínáší spoustu výzev a právě takové se chopil i Josef Šedivý, který v ČSOB působí déle než 10 let. Agilní fungování Pepu nadchlo, v roce 2020 rozjel v ČSOB první agilní vlak (ART), je certifikovaný SAFe Program Consultant a na začátku roku se ujal role lídra agilní transformace.

Pepo, můžete nám popsat Vaši profesní roli, tedy kdo vlastně jste?

Osobně bych se definoval jako člověk, který rád zkouší nové věci. Mám rád změny a výzvy. Vždycky trochu bolí dělat něco nového, nezvyklého, ale v tom se člověk nejvíce posouvá a roste. Platí to jak ve sportu, tak v práci, tak i v osobním životě. V pracovní rovině jsem měl to štěstí, že jsem byl u změn v řízení rizik, které jsme dostali až na úroveň KBC. Poté i v retailu ČSOB u velkého digitalizačního programu a nyní v agilní transformaci.

Cíl v životě je dost těžké téma na pár řádků. Řekněme to tak, že až se jednou podívám zpět, tak raději budu litovat věcí, které jsem udělal a nepovedly se, než abych litoval věcí, které jsem chtěl udělat, ale neudělal je.

Letošní téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“. Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit a účastníkům předat?

O přínosech agility, o výhodách produktového přístupu a o tom, kde ho použít tak, aby měl pro společnost největší přínos. Zároveň budu mluvit o tom, jak propojit způsob dodávky více směry ke spolupráci mezi IT a businessem.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je v nějakém svém oboru Experienced Professional a že pracuje s fortelem?

To popravdě hodně závisí na tom, jaký význam dáme slovu fortel (našel jsem dva významy: zručnost a úskok). Což dost odlišuje to, s kým bych chtěl pracovat. Pokud myslíme pozitivní konotaci, tedy zručnost, představím si člověka, který tématem žije a zároveň už má něco odžito. Pracuje ve flow a rád svoje zkušenosti předává dál, protože ví, že jenom tak dosáhne lepších výsledků.

Anotace

WaTerFall 2 Agile aneb nic není černo-bílé

Chcete se dozvědět, kam se po roce a půl posunula agilita ve společnosti, kde není shora „nařízena“? Kde se agilita tvoří v týmech tam, kde to má přínos? Kde se stále naráží na neprozkoumané území spolupráce agilních, projektových a liniových týmů? Kde se nebojíme nadále používat slovo projekt a projektový manažer? Chcete se dozvědět, co udělala agilita za rok a půl implementace s organizací? V ČSOB je pro nás agilita cestou k obchodním výsledkům. Je to cesta po které jdeme už přes rok a nebojíme se o našem přístupu diskutovat. Očekávejte otevřenou zpověď o radostech i strastech zavádění agilního přístupu v jedné z největších českých bank. Naši cestu z pohledů vize, transformace i exekuce vám představí:

Josef Šedivý – Leader agilní transformace, Karel Hrubý – Release Train Engineer vlaků Identity a Beyond Banking a Roman Mašek – IT manažer Digital Services a System Engineer vlaků Identity, Beyond Banking

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.