240

Jan Doležal

Ředitel a jednatel PM Consulting

PM Consulting

Kdo jste a co primárně děláte a co je v životě Vaším cílem?

Jsem průvodce jednotlivců i organizací světem projektového řízení, agile a souvisejících témat (vedení týmů, lean thinking, management 3.0). Zabývám se agilními transformacemi, optimalizací systému řízení projektů a vývojem simulačních her zaměřených na agile, projekty, týmy. Mým životním cílem je pomáhat dělat věci tak, aby dávaly smysl a vedly k lepším způsobům práce a života.

Letošní téma je Tips & Tricks, jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit?

Tipy a triky jsou jen špička ledovce. Většina toho podstatného však leží pod hladinou. Bez této skryté masy však žádné špičky nejsou. Zkusíme se tedy ponořit pod hladinu a zahlédnout něco podstatného. Třeba kořeny agility a předpoklady pro úspěch s agilními přístupy.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je v nějakém svém oboru Experienced Professional a že pracuje s fortelem?

Má široký přehled a ví, proč jsou věci tak, jak jsou. Ne, že si to někde přečetl či slyšel, ale protože rozumí souvislostem a chápe, proč tomu tak je. A umí tento svůj komplexní přehled aplikovat do konkrétních situací.

Nejde ani tak o nástroje, přístupy a rámce, které používáme. Spíše jde o účel, proč je používáme a o způsob, jakým to děláme.

Anotace

Scrum Mythbusters – Bořiči Scrum mýtů

Znáte Scrum? Opravdu? Tak si to vyzkoušíme! Rozdělíte se do skupinek a budete soutěžit v kvízu, ve kterém budou pokládány otázky na nejčastější Scrum mýty a pověry. Řekneme nějaký výrok z oblasti Scrumu a vy se budete muset rozhodnout, jestli je to pravda nebo mýtus. Skupinka, která prokáže nejlepší znalosti Scrumu obdrží krom nehynoucí slávy i zajímavou cenu.

V rámci vyhodnocení a návazné diskuze si samozřejmě projdeme i proč byly jednotlivé otázky a odpovědi správně či špatně a zvýšíme tak porozumění podstatě Scrumu i agility jako takové.

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.