240

Josef Dvořák

Innovation Delivery Director, Partner

Direct People

Kdo Josefe jste, co primárně děláte a co je v životě Vaším cílem?

Jsem člověk, kterého baví vytvářet fungující systémy. Rád tvoří nové věci a jeho hlavním motorem je pracovní i osobní růst a neustále učení a zlepšování. Mám rád otevřenost a důvěru, proto se snažím budovat vztahy na nich založené. Posledních 10 let zkouším dělat nové věci v různých odvětvích a užívám si výzvy, které mi to přináší a uspokojení, které se dostaví, když se něco povede.

Letošní téma je Tips & Tricks, jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit?

Úspěch v inovacích je o lidech. Metodiky, data, hard skills, nástroje, peníze ani nic jiného není zdaleka tak důležité. Proto můj tajný trik je „zaměřte se od začátku na lidi“.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je v nějakém svém oboru Experienced Professional a že pracuje s fortelem?

Umí dovést k výsledku, se kterým jsem spokojený. Bez ohledu na to, jaké bylo zadání, scope, budget a cokoliv jiného.

240

Lucie Landová

HEAD OF PROJECT AND REGULATORY

LINET

Kdo Lucie jste a co primárně děláte a co je v životě Vaším cílem?

Jsem „dítě“ Linetu. Člověk, který kariérně vyrostl v této dynamické společnosti a jsem na ni hrdá.  V Linetu jsem začala pracovat na pozici asistentky manažerky kvality, prošla si řadou oblastí – Kvalita, Regulatory, Projektové řízení. Zkušenosti získané z těchto oblastí, jsem zúročila při řízení projektu v Číně. Čína pro mě byla a stále je významná životní a pracovní zkušenost. V současné době pracuji na pozici Head of Project and Regulatory. Baví mě komunikace, motivace lidí, hledání nových cest, obecně mám ráda výzvy a radost ze společně dosažených výsledků se svým skvělým týmem.

Mým cílem je rozvíjet svůj tým, sebe, poučit se z chyb, být hrdá na to co v životě dělám a to jak v pracovním, tak i osobním životě. Řídím se myšlenkou: Ze země ke hvězdám nevede žádná vyšlapaná cesta

Letošní téma je Tips & Tricks, jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit?

Změna mindset člověka –  z pohledu manažera, který s celofiremním týmem a velkým úsilím hrdě „postavil“ projektové řízení založené na pevných pravidlech a řádu = waterfall princip. Přesvědčení o jeho správnosti a funkčnosti.  Z pohledu vlastního přesvědčení, že jiná lepší cesta není a takto šířeno i do celé společnosti a budování  týmovosti v tomto duchu.  „Bum“ rána: vstup externího konzultanta, který mě má být hlavním partnerem, má přinést novou cestu řízení projektů, založených na agile principu a má dojít k rychlé změně. Přede mnou stojí velká výzva:

  • Krok č. 1 –  „vyrovnat se s tím“, sebemotivace
  • Krok č. 2 –  správná komunikace změny do týmu, získat přesvědčení pro tuto změnu
  • Krok č. 3 – vybudovat partnerství s externím konzultantem
  • Krok č. 4 – společně odřídit úspěšně velký projekt (v daném/ omezeném čase, nový typ výrobku,  společně vytvořit novou projektovou metodiku a dle té odřídit projekt, za aktivní podpory správně motivovaného týmu)

Změna projektové kultury  – co je k tomu potřeba,  jaké jsme museli překonat strasti, překážky, co z toho plyne za ponaučení a jak to zafungovalo.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je v nějakém svém oboru Experienced Professional a že pracuje s fortelem?

Člověk, který má otevřenou mysl, umí se poučit z minulých chyb, přizpůsobuje se dané situaci a s úsměvem na tváři dovede sebe a svůj tým k cíli

Anotace

Příběh změny přístupu k řízení projektů v Linetu pohledem projekťáka vs. konzultanta

Na projektu vzniku jednoho z prvních digitálních produktů Linet ukážeme, jak i v silně regulovaném prostředí jde úspěšně použít agile pro vývoj nového produktu, když jsou lidé otevření a vyjdou si vstříc. Popíšeme, jak prvotní problémy při střetu dvou různých světů – externích konzultantů ze světa SW a interních týmů ze světa vývoje špičkových HW zdravotnických prostředků, tak způsoby, jak jsme je překonali a jak to nakonec dopadlo.

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.