240

Martin Klusoň

Managing Director in Symphera, President of KPM

SYMPHERA

Je spoluzakladatelem a prezidentem Komory Projektových Manažerů v ČR.
Během své více než sedmnáctileté kariéry působil na pozicích projektového manažera, programového manažera, konzultanta pro řízení projektů a Quality Assurance manažera.
Od roku 2007 řídí společnost Symphera, poskytující služby v oblasti projektového řízení. Jako hlavní lektor úročí své bohaté zkušenosti i ve své školicí praxi, během které vyškolil přes tisícovku projektových manažerů v České republice, na Slovensku, v Evropě či USA.
Kromě jiného poskytuje konzultace na významných projektech v hodnotách milionů korun, pomáhá klientům s implementací metodiky, nastavením PMO a posuzováním zralosti společnosti či jednotlivých projektových manažerů.
Mezi klienty, se kterými Symphera dlouhodobě spolupracuje, patří např. ČSOB, ČEZ, DHL, Orange, AVG, Hewlett-Packard, Deloitte a další.

Anotace

Co z projektového řemesla přežije do budoucna, co se změní a co bychom si přáli my

Integrace informačního systémů, zavádění nového produktu, stavba fabriky, vývoj core banking systému a další velké změny evokují ve většině z nás představu klasického projektu s jedním odpovědným Projektovým manažerem, projektovým plánem, dedikovaným týmem, rozpočtem a určeným deadlinem.
Jsou však podobné představy stále aktuální i dnes? Obstojí i ve světě za 10, 15 či 20 let? Jak se projekty a samotné přístupy k nim mění? A jak bychom se s nimi měli změnit my? Jsou  budoucností startupy, větší agilita, samostatné a nezávislé týmy, nové metodiky, robot jako projektový manažer nebo něco úplně jiného?

A právě o tom, co nás čeká, povedou diskuzi lidé s desítkami let zkušeností z řízením projektů a změn v řádech stovek miliónů až miliard.

 

Když „pro stromy nevidíme les“

Nejen v životě, ale i na projektech se stává, že „pro stromy nevidíme les“. V návalu urgentních úkolů, operativní práce, schůzek a emailů si nevšimneme, že na to podstatné se nám nedostává času nebo sil.

 

Co důležitého nejčastěji opomíjíme? Nechme se inspirovat zkušenými projektovými manažery, kteří na krysí závod vyzráli.

 

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.