240

Martin Klusoň

Managing Director in Symphera, President of KPM

SYMPHERA

Je spoluzakladatelem a prezidentem Komory Projektových Manažerů v ČR.
Během své více než sedmnáctileté kariéry působil na pozicích projektového manažera, programového manažera, konzultanta pro řízení projektů a Quality Assurance manažera.
Od roku 2007 řídí společnost Symphera, poskytující služby v oblasti projektového řízení. Jako hlavní lektor úročí své bohaté zkušenosti i ve své školicí praxi, během které vyškolil přes tisícovku projektových manažerů v České republice, na Slovensku, v Evropě či USA.
Kromě jiného poskytuje konzultace na významných projektech v hodnotách milionů korun, pomáhá klientům s implementací metodiky, nastavením PMO a posuzováním zralosti společnosti či jednotlivých projektových manažerů.
Mezi klienty, se kterými Symphera dlouhodobě spolupracuje, patří např. ČSOB, ČEZ, DHL, Orange, AVG, Hewlett-Packard, Deloitte a další.

240

Katarína Machková

Konzultantka, projektová a programová manažerka

Za sebou má působení v různých pozicích výkonného managementu, zejména v oblastech telekomunikací a IT, jak ve firmách odběratelských, tak i dodavatelských: mobilní operátoři, Lucent, Logica (v současnosti CGI), Adastra.

Posledních deset let pracuje jako samostatný konzultant, poradce a programový nebo projektový manažer.  Své dlouholeté zkušenosti z budování týmů, řízení obchodu a lidí, dodávání komplexních projektů u systémového integrátora předává v rámci velkých projektů, ale také u menších firem, které se chtějí zdokonalit, nebo vydat novým směrem. Široký záběr consultingu zahrnuje projekty a programy vyžadující změny přes celé organizace, jako například outsourcing, integrace firem, nebo jejich částí a poradenství v řízení obchodu a zefektivnění firmy prostřednictvím různých nástrojů řízení.

159

Pavel Kalášek

Moderátor panelové diskuze

Pavel, veterán ICT, vystudovaný matematik, stál u počátků počítačového řízení v reálném čase a vypracoval se zejména přes velké projekty i do vysokých manažerských pozic. Jím vedené firmy patřily k těm, kde lidé chtěli pracovat. Vysoký důraz na firemní kulturu a kvalitu procesů vedl opakovaně k zisku České ceny za jakost. Byl dvakrát vyhlášen IT osobností roku. Posledních několik let se pohybuje na trhu, jako nezávislý seniorní konzultant. Na velkých projektech pak, jako Project Assurance. Je oceňován pro svou schopnost budovat úspěšné týmy, jak obchodní, tak zejména poskytující profesionální služby. Dovede také asistovat firmám, které se ve svém vývoji dostaly do bodu, kdy je pro ně těžké změnit své dosavadní chování.

239

Roman Slivka

Zástupce výkonného ředitele projektu

IBM

Roman, certifikovaný projektový manažer, se více než dvacet let věnuje vedení IT projektů, programů a portfolií. V rámci IBM jako výkonný projektový ředitel bývá vysílán do klíčových celosvětových transformačních projektů v oblasti informačních technologií.
Svoji profesní kariéru začal jako IT technický specialista a s postupem času zastával roli technického vedoucího implementačních týmů, až přebral plnou zodpovědnost za implementaci projektů IT infrastrukturních projektů. Před nástupem do IBM získal zkušenosti při zavádění komplexních obchodních řešení, enterprise content managementu a bezpečnosti IT ve finanční, vládní a průmyslové sféře.

Za klíčové aspekty při vedení projektů považuje práci se stakeholdery, účinnou aktivní komunikaci a schopnost správně identifikovat hodnotu projektu. Mezi jeho koníčky mimo námořního jachtingu a fotografování patří i koučing a mentoring.

 

182

Tomáš Březina

Statutární ředitel BEST a.s.

BEST a.s.

60 let, statutární ředitel a 100% vlastník akciové společnosti BEST. Zájmy a koníčky: rodina, BEST, cestování. Ženatý, má tři děti.

Dětství a mládí prožil v jižních Čechách a Praze. Vystudoval fakultu stavební ČVUT. Poté pracoval jako projektant, mistr, stavbyvedoucí a referent v několika pražských podnicích. V roce 1990 založil společnost BEST, která je dnes největším tuzemským výrobcem betonových stavebních prvků pro venkovní architekturu. V této společnosti je do dnešní doby jediným vlastníkem a statutárním ředitelem. V roce 1996 byl zvolen do poslanecké sněmovny za ODS. Do ledna 1998 byl členem poslaneckého klubu za ODS, po jejím finančním skandálu v roce 1997 a rozštěpení v únoru 1998 rezignoval na poslanecký mandát. V jiné politické straně nikdy nebyl. V roce 2007 se stal Podnikatelem roku a následně reprezentoval Českou republiku v mezinárodním kole této soutěže v Monte Carlu. BEST se pravidelně umisťuje na předních pozicích v žebříčcích Českých 100 NEJ, CZECH TOP 100.

Anotace

Co z projektového řemesla přežije do budoucna, co se změní a co bychom si přáli my

Integrace informačního systémů, zavádění nového produktu, stavba fabriky, vývoj core banking systému a další velké změny evokují ve většině z nás představu klasického projektu s jedním odpovědným Projektovým manažerem, projektovým plánem, dedikovaným týmem, rozpočtem a určeným deadlinem.
Jsou však podobné představy stále aktuální i dnes? Obstojí i ve světě za 10, 15 či 20 let? Jak se projekty a samotné přístupy k nim mění? A jak bychom se s nimi měli změnit my? Jsou  budoucností startupy, větší agilita, samostatné a nezávislé týmy, nové metodiky, robot jako projektový manažer nebo něco úplně jiného?

A právě o tom, co nás čeká, povedou diskuzi lidé s desítkami let zkušeností z řízením projektů a změn v řádech stovek miliónů až miliard.

 

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.