240

Roman Senecký

předseda představenstva a generální ředitel

Mondi Štětí a.s., COO Kraft Paper Operations

Roman Senecký působí v současné době jako předseda představenstva a generální ředitel ve společnosti Mondi Štětí a.s. Vystudoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Chomutově a následně Vysokou školu báňskou – Technickou univerzitu v Ostravě, konkrétně Fakultu financí. Ve věku 35 let byl jmenován prezidentem Mondi SCP a.s., která se nachází na Slovensku ve městě Ružomberk.

Ve firmě s 1 600 zaměstnanci a obratem 500 mil EUR se mu podařilo zvýšit produktivitu o 50%, získat čtyři světová ocenění PPI Awards, dále dosáhnout 85% spokojenosti zaměstnanců a zrealizovat investice v hodnotě cca 220 milionů EUR.

V Mondi Štětí se mu podařilo úspěšně zrealizovat projekt EcoFlex v hodnotě 375 milionů EUR a provést reorganizaci firmy. Tyto kroky vedly k navýšení výroby o cca 30%. Následně došlo ke schválení investic do dalšího růstu v řádu desítek milionů eur.

Roman Senecký je mimo jiné spoluautorem knihy „Základy podnikání„, která získala cenu Kniha roku 2010. V roce 2014 se Roman dostal mezi šest nejlepších generálních ředitelů podniků v papírenském průmyslu v rámci ocenění RISI Global Awards. Velmi dbá na bezpečnost práce, ohleduplnost k životnímu prostředí, podporu komunity a v neposlední řadě o osobní růst svých spolupracovníků.

Jeho osobním mottem je: „Pomáhat lidem dosáhnout cílů, které si sami nedokáží stanovit“

Anotace

Většinou vím, co mám dělat, ale málo kdy proč. (CZ/EN)

Naše letošní téma Connecting the dots už reálně praktikují ve společnosti Mondi Štětí. Jak přesně propojují svět top managementu a svých zaměstnanců nám povypráví ředitel Mondi Štětí pan Roman Senecký. Jedna z klíčových věcí je sdílená vize. Je obrovský rozdíl, pokud zedník staví kousek zdi, tedy plní pouze zadaný úkol, nebo ví, že staví katedrálu, a cítí, že tím přispívá svojí troškou do naplnění velkého cíle. Měli by lidé na všech úrovních znát vizi a strategii firmy? Jak jim to může pomoci v jejich každodenní práci? Zajímá je to vůbec?

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.