240

Roman Mašek

IT Manažer

ČSOB

Roman je výkonný IT manažer a zkušený programový manažer, který do přednášky ČSOB vnese pohled IT a zkušenosti s tím, co se stane, když organizace agilitu škáluje a do implementace vstoupí mnoho týmů odpovědných za komplexní IT infrastrukturu.

Romane, kdo jste a co primárně děláte? Co je v životě Vaším cílem?

V rámci ČSOB mám na starosti IT oddělení pro oblast zajištění a podpory digitálních kanálů. Tedy oblast, která musí být velmi flexibilní a zároveň provozně stabilní, protože poskytujeme služby (jako je například ČSOB Identita), na kterých jsou ostatní front-endy závislé. Mým primárním (profesním) cílem je vybalancování všech aspektů požadavků, rychlého vývoje, adaptace změn, stability, financí a hlavně lidí v týmu tak, aby tým fungoval, jak se říká, jako dobře namazaný stroj. Co to vlastně znamená, je vždy subjektivní pohled. Nicméně, protože jedním z mým osobních cílů je, že práce a výsledek musí dávat smysl a užitek, tak i podle toho já osobně nahlížím na hodnocení své práce.

Letošní téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“. Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit a účastníkům předat?

Agilita je disciplína, podpořená jako všechny procesy. Na druhou stranu je to rámec, který je možné využít, upravit, adaptovat, a učí nás pracovat se změnou. Každá firma či tým má jiné podmínky, jiné možnosti. Proto téma Tips & Tricks vnímám jako prostor pro inspiraci a zamyšlení, co a kde funguje či nefunguje, a co ještě se dá použít. Není přece nutné „objevovat Ameriku“, když už byla objevena, natož vydávat se slepými cestami.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je v nějakém svém oboru Experienced Professional a že pracuje s fortelem?

Je to člověk, který danou oblast či činnost zná nejen teoreticky, ale hlavně prakticky. Ví, o čem hovoří. Umí to, co říká, také reálně s požadovaným výsledkem udělat. To vše zvládá s přirozenou autoritou, dostatečnou pokorou a nadšením. Současně je i vidět, že ho baví, co dělá. Myslím, že celý tento mix je velmi obtížné zvládnout, natož dlouhodobě udržet. Ale jako cíl to může mít každý z nás…

Anotace

WaTerFall 2 Agile aneb nic není černo-bílé

Chcete se dozvědět, kam se po roce a půl posunula agilita ve společnosti, kde není shora „nařízena“? Kde se agilita tvoří v týmech tam, kde to má přínos? Kde se stále naráží na neprozkoumané území spolupráce agilních, projektových a liniových týmů? Kde se nebojíme nadále používat slovo projekt a projektový manažer? Chcete se dozvědět, co udělala agilita za rok a půl implementace s organizací? V ČSOB je pro nás agilita cestou k obchodním výsledkům. Je to cesta po které jdeme už přes rok a nebojíme se o našem přístupu diskutovat. Očekávejte otevřenou zpověď o radostech i strastech zavádění agilního přístupu v jedné z největších českých bank. Naši cestu z pohledů vize, transformace i exekuce vám představí:

Josef Šedivý – Leader agilní transformace, Karel Hrubý – Release Train Engineer vlaků Identity a Beyond Banking a Roman Mašek – IT manažer Digital Services a System Engineer vlaků Identity, Beyond Banking

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.