240

Henny Portman

Owner of Portman PM(O) Consultancy

Portman PM(O) Consultancy

Henny je vlastníkem Portman PM (O) Consultancy a byl partnerem HWP Consulting, má 40 let zkušeností v oblasti projektového managementu. Školí, koučuje a řídí programové manažery, manažery projektů a portfolia a sponzory všech úrovní a vybudoval několik profesionálních PM(O) komunit. Je mezinárodním řečníkem, autorem mnoha článků a knih v oblasti PM(O) a píše svůj vlastní blog hennyportman.wordpress.com

Henny, můžete nám popsat Vaši profesní roli, tedy kdo vlastně jste?

Na tuto otázku vždy odpovídám, že jsem starý chlápek s obrovskou vášní pro programový, projektový a portfolio management s téměř čtyřicetiletou zkušeností v těchto oborech. Působil jsem jako PMO ve skupině NN Group, kde jsem zodpovídal za zavádění PMO metodik a aplikací. Aktuálně jsem majitelem společnosti PM(O) Consultancy, kde se zaměřujeme na pomoc firmám k dosažení jejich business cílů při zdokonalení jejich projektového řízení. Aktivně se věnuji školení a koučingu společně s přáteli, které jsem potkal při pracovních cestách všude možně po světě.

Letošní téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“. Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit a účastníkům předat?

Ve své přednášce se zaměřím na agilní transformaci a pokusím se objasnit hned několik praktických důvodů, kvůli kterým agilní transformace často selhávají. Budu mluvit o tom, jak důležitý je pro agilní transformaci a agilní fungování firmy obecně správně nastavený mindset. Nastíním konkrétní Tips & Tricks, které vedou k optimálnímu nastavení agilní společnosti.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je ve svém oboru Experienced Professional anebo že pracuje s fortelem?

Jako člověka s fortelem si představuji někoho, kdo reálně ví, o čem mluví, a má celou řadu životních zkušeností. Na seniorních pozicích si představuji profesionály, kteří mají za sebou tisíce hodin praxe. K tomu se ještě aktivně vzdělávají, čtou knihy a absolvují všemožné tréninkové a certifikační kurzy.

Anotace

Culture makes or breaks your agile transformation

During this session, I show that in the past few years there has been an increasing focus on agile culture. Based on my „Bird’s eye view on the agile forest“, I show that there are more and more agile frameworks that focus specifically on the agile culture. Next I wonder why so many agile transitions fail? I prove this with figures from the Standish Group and the illusion of agility. Then, based on several annual state of agile reports, I examine the main causes and makes comparisons between traditional and agile organizations. I conclude with a case study in which an organization of 600 IT employees is going through an agile transition and we are faced with the question of whether it is successful or not. And if not, what else can or should we do?

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.