239

Roman Slivka

Seniorní konzultant projektového řízení

Roman, certifikovaný projektový manažer, se více než dvacet let věnuje vedení IT projektů, programů, portfolií.

Svoji profesní kariéru začal jako IT technický specialista a s postupem času zastával roli technického vedoucího implementačních týmů, až přebral plnou zodpovědnost za implementaci projektů IT infrastrukturních projektů. Má zkušenosti se zaváděním komplexních obchodních řešení, enterprise content managementu a bezpečnosti IT ve finanční, vládní a průmyslové sféře.

Za klíčové aspekty při vedení projektů považuje práci se stakeholdery, účinnou aktivní komunikaci a schopnost správně identifikovat hodnotu projektu. Mezi jeho koníčky mimo námořního jachtingu a fotografování patří i koučing a mentoring.

Anotace

Quo vadis PM?

Od malička jsem miloval vědecko-fantastické filmy. Hltal jsem romány Arthurha C. Clarka. S oblibou jsem hleděl nahoru ke hvězdám a do budoucnosti. A jako malé dítě, vlastně jsem dítětem byl, se těšil na to, jak budoucnost bude nádherná. Nyní si užívám. Užívám si budoucnosti, o které jsem snil a o které mi tolik knížky povídali v dětství. Budoucnosti, která je najednou tady. Je zde a my jsme její součástí.

Poté přišel pro mě zlomový film – Matrix. Předpokládám, že jsem nebyl sám, kdo po jeho skončení začal hledat na temeni napájecí zdířku. Byl jsem v obrovském šoku. Sám pro sebe jsem si začal říkat, jak to tedy je. Kam kráčíme my jako lidstvo? Necháme více a více pravomocí a zodpovědností za věci, které dřív dělali pouze lidé, na robotech, automatech, a umělé inteligenci. Kam nás to dovede?

Když mě pořadatelé letošní konference požádali, jestli bych dokázal na konferenci vystoupit s přednáškou, která by se zamyslela nad budoucností projektového manažera v době umělé inteligence, tak jsem zprvu zaváhal. Nevím, jestli jsem oprávněný mluvit o něčem, co přijde za rok, pět či deset let. Fantazii mám snad velkou, ale jestli tak velkou abych se dokázal podívat na budoucí svět projektového řízení očima Arthura C. Clarke, Julese Verna či Karla Čapka, nevím. Ale pokusím se. Pokud máte zájem, přijďte se podívat. Ukážu vám, jak vnímám fantazii, respektive realitu naší budoucnosti. Nastíním, co bude v budoucnosti dělat projektový manažer a jak se na tuto někdy až příliš blízkou budoucnost připravit.

Těším se na vás a diskuzi o tom, jak umělá inteligence, a nejenom ona, změní svět projektových manažerů.

Takže Quo vadis PM?

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.