240

Roman Šmiřák

Spoluzakladatel RainFellows

RainFellows

Roman je spoluzakladatel společnosti RainFellows a působí i v dalších projektech (Newired, Avogado, BrainBrush) jako jednatel či společník. Také ho můžete potkávat na profesní síti Red Button, kde Roman pravidelně moderuje Agile Talks.

Romane, můžete nám popsat, kdo vlastně jste a co je Vaším cílem?

Jsem jedním z „kamarádů do deště“. Jsem poradcem lídrů, kteří chtějí budovat agilní organizaci. Mou vizí je svět, ve kterém je práce synonymem vášně, a mou misí je měnit organizace, aby jejich týmy byly mnohem produktivnější a bavilo je to, co dělají.

Téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“.  Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit?

Tips & tricks, jak dělat a jak nedělat agilní organizaci.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je ve svém oboru Experienced Professional anebo že pracuje s fortelem?

Je pro mě partnerem, který ví lépe než já, co potřebuji. Nejen to, co si myslím, že mám chtít. Předkládá mi různé možnosti. A to, co je potřeba, poté udělá s lehkostí a výsledná realizace překoná mé očekávání. 

240

Tomáš Tureček

Kouč, mentor

RainFellows

Tomáš Tureček je spoluzakladatelem firmy RainFellows, kde jako konzultant s hlubokou znalostí Agile/Lean pomáhá rozvíjet firmy a týmy. Za posledních 15 let si prošel mnoho rolí od IT vývojáře přes management až po spolumajitele několika firem, kde aplikuje stejné myšlení a principy, které předává ostatním. Kromě byznysu je aktivním účastníkem v komunitách a profesních sítích, jako je třeba RedButton. Jeho vášní je stavět firmy a projekty způsobem, který kombinuje vysokou efektivitu a dopad s kulturou spolupráce a otevřenosti.

Anotace

OKRs jako praktické lepidlo pro Agilní a ne-Agilní část organizace (workshop)

Možná máte ve vaši organizaci Agilní týmy, které jsou spokojené s Agilitou, zlepšila se jim dodávka a vnitřní komunikace. “Jen” si stěžují na ostatní části organizace, které jedou projektově anebo jsou postaveny mimo Agilní část a ty nereflektují potřebu sekat dodávku na menší části a (re)prioritizovat. Na druhou stranu si projekty stěžují na to, že se Agilní týmy nechtějí zavázat k ničemu delšímu než 14 dní. K tomu všemu by vaší organizaci slušelo a pomohlo, kdyby byly dodávky alespoň kvartální napříč všemi projekty a týmy.

V tomto workshopu vám představíme způsob, jak můžete využít OKRs framework jako “lepidlo” pro tyto heterogenní části a zrychlit dodávky ve vaší organizaci. Pokud vám to zní zajímavě, případně vás zajímají OKRs stručně a prakticky, jste vítáni.

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.