240

Tomáš Řehoř

Senior Engineering Manager

Hopin

Tomáš Řehoř miluje vývoj inovativních softwarových technologií usnadňujících život. Sám programoval nebo vedl týmy ve firmách jako Skype, Microsoft, Toptal, Košík.cz či Pipedrive a nedávno posílil tým raketově rostoucího mladého britského startupu Hopin, který inovuje na poli pořádání akcí a konferencí.

Netají se tím, že nikdy nedostudoval vysokou školu a všechno co umí se naučil ve světě softwarových firem. Naštěstí ve světě vývoje softwaru se už dnes na titul nekouká a tak se naučil používat selský rozum přímo v praxi a i ty nejsložitější problémy rozložit na problémy menší a uchopitelnější. Má rád přesah mezi obory a věří, že ty nejlepší inovace se dějí, když se propojí více pohledů v jednom týmu.

Vývoj software je komplexní a složitá disciplína, která vyžaduje rozsáhlé znalosti. Avšak ani znalosti nestačí, pokud nemá programátor či programátorka čas na hlubokou práci. Právě tehdy se ze znalostí stává fungující software. Tomáš čerpá ze svých dlouholetých zkušeností a vytváří pro své týmy podmínky ideální pro hlubokou a tvůrčí práci.

Věří, že nezáleží na velikosti firmy a problému, vždy se dá rozložit na menší komponenty, které se dají řídit samostatně na principech úspěchu malých úspěšných startupů. Aktivně zkoumá a hledá co spočívá za úspěchem malých týmů a firem a implementuje klíčové aspekty ve větších týmech a firmách.

Tomáš je celoživotní optimista a neustále hledá cesty a podmínky k tomu, aby se všichni měli lépe.

Anotace

Co vám možná ještě neřekli o vývoji software

Softwarový vývoj jsem praktikoval v různých rolích v různých firmách. Od té doby co je mým úkolem týmy vést a zodpovídat se za byznysové výsledky napojené na vývoj, se snažím porozumět tomu, co je esence úspěšného týmu. Každá firma má jiné potřeby, každý tým je v jiné situaci, takže bývá těžké vzít funkční řešení odjinud a zkopírovat jej. Pokud, ale pochopíme esenci skrývající se za úspěchem týmů a firem, které známe, měli bychom být schopni vytvořit takové podmínky, abychom nastavili jakýkoliv tým na trajektorii úspěchu. V duchu tématu letošní konference, bude přednáška plná konkrétních tipů a triků co fungovalo a co ne. A tu esenci? Tu si nechám na samotnou přednášku, tak přijďte.

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.