240

Ondřej Klamt

CTO

Rohlik.cz

Ondřej řídí online supermarket Rohlik.cz z pohledu IT, kde řeší nejen dostupnost pro náročné zákazníky, ale především zajištění hladkého chodu interních systémů, jako jsou sklad a logistika. Zajímavost, která nás o Ondrovi překvapila? Třeba to, že učil na střední škole.

Ondro, můžete nám popsat Vaši profesní roli, tedy kdo vlastně jste?

Jsem CTO Rohlik.cz. V Rohlíku stavíme západoevropský model společnosti, která se chystá dobýt Evropu. Já osobně primárně buduji IT oddělení a propojuji IT s businessem (například i formou agilního přístupu) a to celé „in scale“ (v Rohlíku jsem od začátku roku 2016, kdy IT mělo 10 členů, nyní míříme na 130). 

Letošní téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“. Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit a účastníkům předat?

Fails&tips během agilní transformace.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je v nějakém svém oboru Experienced Professional a že pracuje s fortelem? 

Taková osoba má zkrátka přehled. Nejvíce se to pozná při dělání rozhodnutí a při nastavování strategie. Člověk s fortelem tyto činnosti řeší povětšinou svojí zkušeností a intuicí.

240

Roman Šmiřák

Spoluzakladatel RainFellows

RainFellows

Roman je spoluzakladatel společnosti RainFellows a působí i v dalších projektech (Newired, Avogado, BrainBrush) jako jednatel či společník. Také ho můžete potkávat na profesní síti Red Button, kde Roman pravidelně moderuje Agile Talks.

Romane, můžete nám popsat, kdo vlastně jste a co je Vaším cílem?

Jsem jedním z „kamarádů do deště“. Jsem poradcem lídrů, kteří chtějí budovat agilní organizaci. Mou vizí je svět, ve kterém je práce synonymem vášně, a mou misí je měnit organizace, aby jejich týmy byly mnohem produktivnější a bavilo je to, co dělají.

Téma 13. ročníku konference je „Tips & Tricks“.  Jaké jsou hlavní myšlenky, o kterých budete chtít mluvit?

Tips & tricks, jak dělat a jak nedělat agilní organizaci.

Jak si osobně představujete člověka, o kterém byste řekl, že je ve svém oboru Experienced Professional anebo že pracuje s fortelem?

Je pro mě partnerem, který ví lépe než já, co potřebuji. Nejen to, co si myslím, že mám chtít. Předkládá mi různé možnosti. A to, co je potřeba, poté udělá s lehkostí a výsledná realizace překoná mé očekávání. 

Anotace

Fails&tips Agilní transformace v Rohlik.cz

Na začátku byl Rohlik.cz defacto Agilní firma – zakladatel Tomáš byl Product Owner s jasnou vizí, semknutý tým byl motivovaný realizovat jeho vizi. Jak Rohlík rostl, potřebovali jsme organizovat vnitřní chaos a punkový styl do efektivního systému. Zvolili jsme cestu projektové organizace řízené PMO. Po půlroce jsme ale zjistili, že nás tento způsob zpomalil a paralyzoval v byrokratické pasti. Zvolili jsme Agilitu jako optimum mezi punkem a rigiditou klasického PM. V této přednášce chceme otevřeně sdílet “faily” a tipy naší Agilní transformace.

Přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.