380

Vedení lidí k samostatnosti a pravidelnost pro zdravý výkon

Klíčové body z přednášky Mudr. Prof. Pavla Pafka z Project, Agile & Leadership konference 2023

V interview s panem profesorem v rámci konference Project, Agile & Leadership 2023 zaznělo spoustu zajímavých vstupů ohledně "Healthy performance", a také toho, co je v životě důležité. Pojďme se na to kouknout.
25. dubna 2024

V interview s panem profesorem zaznělo spoustu zajímavých vstupů ohledně „Healthy performance“, a také toho, co je v životě důležité. Mimo jiné tyto:

  • Pro zdravý výkon je nutné nacvičit náš organismus na pravidelnost. To se týká nejen spánku, stravy a pohybu, ale také práce, odpočinku a zábavy.
  • Pravidelnost pomáhá udržovat biorytmus, hormonální rovnováhu, imunitu a psychickou pohodu.
  • Je důležité nechat lidi, které řídíme, samostatně pracovat. Často předvedou lepší výkon než kdyby byli neustále managováni.
  • Přílišná kontrola a dohled může vést k demotivaci, stresu, nedůvěře a snížení kreativity.
  • Je důležité mít alespoň malý cíl na každý den.
  • Rada vnukovi na otázku, jak mám správně žít, v jedné větě: „Žij tak, jak jsi zvyklý. Nic nepředstírej, nehraj divadlo.“

Celý rozhovor s panem profesorem si můžete poslechnout na youtube.

Čtěte také

Martin Klusoň Vás zve na PM konferenci 2024

Milí přátelé,

letos na podzim nás čeká ještě větší svátek projektového managementu, agility a leadershipu, než kdy předtím. Už předchozí ročníky byly výborné, však sami víte. Účast téměř 500 lidí. Pro letošní ročník jsme nasadili laťku ještě výš. Zde je ochutnávka toho, na co se můžete těšit.