239

Zbyněk Šlosar

Ředitel produkční divize

Unicorn

Zbyněk Šlosar je zkušený ředitel produkční divize, kompetentní za realizaci zakázek (ERP, CRM, e-commerce, SharePoint, .NET), podporu obchodníků při získávání nových zakázek, výchovu a péči o spolupracovníky na projektových rolích. Zaměřuje se na dodávku komplexních systémů podporujících všechny obchodní, realizační a podpůrné procesy zákazníka, a v neposlední řadě na efektivní řízení projektů.

Anotace

Není malých projektů

Každý projekt je jiný, i když mají všechny za cíl dodat. Nezáleží na tom, zda řidíte projekt v korporátním prostředí nebo v prostředí menší rodinné společnosti, protože určité principy jsou stále stejné. A přesto to není to samé. Nebo ano? Jak se mohou dvě zdánlivě nesourodá prostředí vzájemně obohatit a jak důležitý je tailoring metodiky pro potřeby projektu? V přednášce se s vámi podělím o osobní zkušenost a vyvodím několik subjektivních závěrů z přechodu od prostředí korporátních projektů do prostředí projektů ve firmách „střední“ velikosti.

Řídit projekty agilně nebo klasicky?

Právě dnes na trhu velmi silně rezonují dva protichůdné názory, opřené o zkušenosti mnoha firem a jedinců.
1) Projektové řízení je již za zenitem, je staromódní a nepraktické. Dnešní doba si žádá nové progresivní přístupy. Naučte se řídit projekty agilně!
2) Klasické projektové řízení fungovalo špatně a neefektivně, proto jsme přešli na Agilní. Nikdy víc! Po roce jsme se rychle vrátili zpět a o agilu již nechceme ani slyšet.

Co je správně? Řídit agilně nebo klasicky? Je mezi oba přístupy spor buď a nebo?
O těchto tématech budou diskutovat účastníci kteří mají s oběma přístupy letité zkušenosti a v praxi již podobné situace zažili.
Dojde v diskuzi k usmíření a spojení obou táboru nebo se mezera mezi oběma přístupy ještě více rozevře?

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.