240

Martin Klusoň

Managing Director in Symphera, President of KPM

Symphera

Je spoluzakladatelem a prezidentem Komory Projektových Manažerů v ČR.
Během své více než sedmnáctileté kariéry působil na pozicích projektového manažera, programového manažera, konzultanta pro řízení projektů a Quality Assurance manažera.
Od roku 2007 řídí společnost Symphera, poskytující služby v oblasti projektového řízení. Jako hlavní lektor úročí své bohaté zkušenosti i ve své školicí praxi, během které vyškolil přes tisícovku projektových manažerů v České republice, na Slovensku, v Evropě či USA.
Kromě jiného poskytuje konzultace na významných projektech v hodnotách milionů korun, pomáhá klientům s implementací metodiky, nastavením PMO a posuzováním zralosti společnosti či jednotlivých projektových manažerů.
Mezi klienty, se kterými Symphera dlouhodobě spolupracuje, patří např. ČSOB, Orange, AVG, Datasys, Kvados, Hewlett-Packard a další.

Anotace

Řídit projekty agilně nebo klasicky?

Právě dnes na trhu velmi silně rezonují dva protichůdné názory, opřené o zkušenosti mnoha firem a jedinců.
1) Projektové řízení je již za zenitem, je staromódní a nepraktické. Dnešní doba si žádá nové progresivní přístupy. Naučte se řídit projekty agilně!
2) Klasické projektové řízení fungovalo špatně a neefektivně, proto jsme přešli na Agilní. Nikdy víc! Po roce jsme se rychle vrátili zpět a o agilu již nechceme ani slyšet.

Co je správně? Řídit agilně nebo klasicky? Je mezi oba přístupy spor buď a nebo?
O těchto tématech budou diskutovat účastníci kteří mají s oběma přístupy letité zkušenosti a v praxi již podobné situace zažili.
Dojde v diskuzi k usmíření a spojení obou táboru nebo se mezera mezi oběma přístupy ještě více rozevře?

Best practice – Dobrý sluha, špatný pán

PRINCE2, MSP, P3O, P3M3 Assessment, PRINCE2 Agile, DSDM Atern, ITIL, Benefit management, EVM, …
Znáte všechny tyto pojmy? A vůbec, měli byste je znát? Jsou tyto metodiky neboli Best Practice k něčemu, nebo nám jenom komplikují život a snižují naší schopnost dodávat? Obojí může být pravdou.
Martin Klusoň, dlouholetý projektový manažer, konzultant a školitel mnoha zmíněných metodik a technik, vás provede světem nejlepší praxe a ukáže, jak si pohlídat, aby daná metodika, best praxe, nástroj nebo šablona zůstala pouze dobrým sluhou a nikdy se nestala špatným pánem.

Další přednášející

Na koho se můžete těšit

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a už vám nic neunikne.